Kalendář akcí
Kalendář akcí

Farmářský trh Kopřivnice

Typ akce: Jarmarky, poutě
Datum: 09.10.2020, 9:00
Místo konání: Kopřivnice
GPS souřadnice: 49.596731891283525,18.14649206316878
Organizátor, kontakt: Město Kopřivnice


Poslední farmářský trh s mykologickou poradnou

V pátek 9. října se v Kopřivnici uskuteční poslední farmářský trh letošního roku. Čerstvé suroviny a další farmářské i rukodělné produkty bude možné nakoupit od 9 do 16 hodin v sadu E. Beneše.

Poslední letošní trh opět nabídne pestrý sortiment ovoce, zeleniny, pečiva, uzenin, mléčných výrobků, sýrových specialit, včelích produktů, koření, čajů, okrasných a užitkových rostlin i rukodělných výrobků. Ani tentokrát nebude chybět doprovodný program: „Protože v říjnu je v plném proudu houbařská sezóna, bývá tradiční součástí posledního farmářského trhu mykologická poradna. Ta se každoročně setkává s velkým zájmem veřejnosti, a proto i letos bude možné zhlédnout výstavku právě rostoucích hub a od zkušeného mykologa Jaromíra Durčeka se o nich dozvědět spoustu užitečných a zajímavých informací,“ doplnila Radomíra Blahutová z kopřivnické radnice, která trhy organizuje.

Farmářské trhy pořádá město již desátým rokem, obvykle dva na jaře a dva na podzim. Z důvodu zajištění dostatečného množství prodejců s kvalitní nabídkou produktů se konají vždy v pátek. Ještě vloni mohli Kopřivničané nakupovat sortiment regionálních pěstitelů na pěší zóně v centru města, letos se trhy přesunuly do sadu E. Beneše. „Po rekonstrukci Ringhofferovy vily se do krásného prostředí městského sadu postupně přemístily také další akce pořádané či spolupořádané městem. Například tam probíhal veškerý kulturní program letošní pouti, což vzbudilo velmi pozitivní ohlasy. Sad se tak stává hlavním místem konání venkovních kulturních akcí a jarmarků,“ uvedla kopřivnická tisková mluvčí Lucie Macháčková s tím, že letos se v sadu poprvé uskuteční i mikulášský a vánoční jarmark.


Kalendář akcí


FOTO z akcí