Kalendář akcí
Kalendář akcí

Janáčkovy chodníčky

Typ akce: Turistická akce
Datum: 16.09.2017, 6:30
Místo konání: Příbor
GPS souřadnice: 49.63576474838397, 18.142355158925056
Organizátor, kontakt: KČT Příbor Vladimír Bilský 737 375 203


Janáčkovy chodníčky
Pěší – 10 km
Od nádraží ČD odjezd autobusem v 9 00 hod do Chlebovic, prohlídka rozhledny. Po prohlídce rozhledny odjezd autobusem na Hukvaldy. Z Hukvald pěšky po modré směr Příbor a vlastním značením na silnici, tabulích a stromech přes triangulační bod Fojtovy vrchy a přes obec Hájov do cíle pochodu v restauraci u Čechů.

Pěší – 15 km A
Od nádraží ČD odjezd autobusem v 9 00 hod do Chlebovic, prohlídka rozhledny. Za rozhlednou po vlastním značení na žlutou značku a ze žluté na modrou na Hukvaldy. Z Hukvald přejdeme na modrou značku a po dvou kilometrech dojdeme ke značenému místu, kde odbočíme na silnici vpravo a vlastním značením přes triangulační bod Fojtovy vrchy a přes obec Hájov kolem Klenosu do cíle pochodu v restauraci u Čechů.

Pěší – 15 km
Od nádraží ČD po zelené značce směr Větřkovice do obce Lubina a místním značením k přehradní hrázi a ke kříži u silnice a odbočíme vlevo a pokračujeme k hlavní silnici, na které odbočíme vlevo a vlastním značením do kopce a z kopce a pokračujeme po zelené značce (za nepříznivého počasí možno celou tuto část absolvovat po značce). Po zelené značce ke Zvonařce a od Zvonařky po žluté značce ke vstupní bráně obory a přes oboru na Hukvaldy. Z Hukvald přejdeme na modrou značku a dojdeme ke značenému místu, kde odbočíme na silnici vpravo a pokračujeme vlastním značením na silnici, tabulích a stromech přes triangulační bod Fojtovy vrchy a přes obec Hájov do cíle pochodu v restauraci u Čechů.

Pěší – 25 km
Od nádraží ČD po zelené značce směr Větřkovice do obce Lubina a místním značením k přehradní hrázi a ke kříži u silnice a odbočíme vlevo a pokračujeme k hlavní silnici, na které odbočíme vlevo a vlastním značením do kopce a z kopce a pokračujeme po zelené značce (za nepříznivého počasí možno celou tuto část absolvovat po značce). Po zelené značce ke Zvonařce a od Zvonařky po žluté značce ke vstupní bráně obory přejdeme na zelenou značku přes oplocení. Ze zelené odbočíme vlevo na vlastní značení k hlavní silnici. Odbočíme vlevo na most a jeden kilometr za mostem se napojíme na žlutou značku na Kubánkov. Z Kubánkova po modré na Hukvaldy ke vstupní bráně do obory. Z Hukvald přejdeme na modrou značku a dojdeme ke značenému místu, kde odbočíme na silnici vpravo a pokračujeme vlastním značením přes triangulační bod Fojtovy vrchy a přes obec Hájov do cíle pochodu v restauraci u Čechů.

Pěší – 50 km
Od nádraží ČD po zelené značce směr Větřkovice do obce Lubina a místním značením k přehradní hrázi a ke kříži u silnice a odbočíme vlevo a pokračujeme k hlavní silnici, na které odbočíme vlevo a vlastním značením do kopce a z kopce a pokračujeme po zelené značce ( za nepříznivého počasí možno celou tuto část absolvovat po značce). Po zelené značce ke Zvonařce a od Zvonařky po silnici přes Měrkovice do Kozlovic na žlutou značku směrem sv. Magdaléna na rozcestí, kde přejdeme na zelenou k myslivně. Od myslivny po žluté na Solárku a pokračujeme po žluté na Kubalánky. Na rozcestí na zelenou do Lhotky a Kozlovic. Na rozcestí přejdeme na žlutou po žluté značce na Kubánkov. Z Kubánkova po modré na Hukvaldy ke vstupní bráně do obory. Z Hukvald přejdeme na modrou značku a dojdeme ke značenému místu, kde odbočíme na silnici vptravo a pokračujeme vlastním značením přes triangulační bod Fojtovy vrchy a přes obec Hájov do cíle pochodu v restauraci u Čechů.

Cyklo – 30 km
Z Příbora od nádraží ČD po zelené značce směr Hukvaldy ke Zvonařce, od Zvonařky po silnici k benzínové stanici. Na křižovatce doleva po žluté značce na Kubánkov. Značka odbočuje ze silnice doprava do kopce. Z Kubánkova po modré značce směr Hukvaldy a přechod na zelenou (nebezpečný spodní úsek sjezdu, doporučujeme sejít pěšky) na Hukvaldy do obory. Z obory po silnici směr Příbor k restauraci u Čechů.

Cyklo – 60 km
Z Příbora od nádraží ČD po zelené značce směr Hukvaldy ke Zvonařce, od Zvonařky po silnici k benzínové stanici. Na křižovatce doprava po zelené značce přes Lhotku místním značením na silnici na Kubalánky. Z Kubalánek po žluté značce na Ondřejník chata a dále na sedlo. Dále po silnici z kopce do Kozlovic a u benzínové stanice po žluté značce na Kubánkov. Z Kubánkova po modré značce směr Hukvaldy a přechod na zelenou (nebezpečný spodní úsek sjezdu, doporučujeme sejít pěšky) na Hukvaldy do obory. Z obory po silnici směr Příbor k restauraci u Čechů.

Značení tras je provedeno místním značením barvou na silnici „J“ a délkou trasy, pomocí tabulí a na stromech fáborky. Společné úseky budou značeny nejdelší trasou.
Mládež do 15. let v doprovodu rodičů nebo dospělých vedoucích.Ukončení pochodu v cílu do 17.00 hod. Účastníci absolvují pochod na vlastní nebezpečí. Trasy vybírejte podle svých sil a schopností. Účastníci, kteří nedojdou do cíle nebudou vyhledáváni. Zájemcům budou uschována zavazadla. V cíli obdrží účastníci pochodu upomínkový list, samolepku a občerstvení.


Kalendář akcí


FOTO z akcí