Kalendář akcí
Kalendář akcí

Svátek sousedů 2020

Typ akce: Ostatní ...
Datum: 04.07.2020, 10:00
Místo konání: Příbor
GPS souřadnice: 49.63969039916992,18.14481544494629
Organizátor, kontakt: Družstvo Viktorina LOCA Příbor


Milí spolutvůrci dění kolem Družstva VIKTORINA LOCA!

Ještě takto dodatečně děkujeme všem, kteří se dobrovolně ve svém volném čase pustili do vyplnění dotazníku, kterým jsme chtěli zjistit, co děláme dobře, co děláme špatně, co bychom mohli zlepšit.

Někteří z Vás si možná uvědomují, že se stávají spolutvůrci smysluplného, tvůrčího dění v našem městě i v jeho okolí a v tom vidíme radost a ohromný potenciál do budoucna. Někdo si to uvědomovat nemusí a je mu prostě lépe, nebo taky ne; vězte ale, že my Vás jako spolutvůrce vnímáme a jsme za to vděčni.

Hledání a nacházení společné cesty nám dává smysl.
Jedním z konkrétních příkladů je snaha o propojování místních zemědělců /kteří hospodaří s ohledem na v současné době tolik ničenou půdu, s ohledem vodu i rozmanitost přírody/s Vámi, kteří tyto zemědělce a současně přírodu podporujete – nakupujete kvalitní lokální potraviny a o dary přírody takto zprostředkovaně pečujete též.

Nezůstáváme ale „jen“ u obchůdku, ve kterém se můžete se na vlastní oči přesvědčit, jak naplňujeme představy o tom, co nás těší, co bychom mohli změnit, zlepšit, upravit. Vidíte, co se děje a někteří z Vás vědí více i o tom, že budujeme v prostorách bývalého BONVERU. Zde jsme se rozhodli realizovat projekt sociálního podniku družstevní výrobny potravin, kterou bychom postupně rádi rozšířili o možnost u dobrého jídla posedět a třeba si i popovídat.

Výsledky dotazníkového šetření nám poskytly zpětnou vazbu a ovlivňují naše konání. Možná Vám ale něco v našich aktivitách stále chybí, možná je něčeho moc nebo málo, možná byste se rádi podíleli i spolurozhodováním o budoucnosti Družstva VIKTORINA LOCA. Jsme otevření diskusi nad Vašimi nápady, rádi se s Vámi setkáme a oslavíme společně, co se podařilo a popovídáme o tom, kudy by se naše společná cesta mohla ubírat… budoucnost je otevřená spolupráci.


Kalendář akcí


FOTO z akcí