Kalendář akcí
Kalendář akcí

KOMORNÍ ORCHESTR KOPŘIVNICE

Typ akce: Kulturní akce
Datum: 28.03.2018, 19:00
Místo konání: Kopřivnice
GPS souřadnice: 49.59908475542035, 18.144571455293658
Organizátor, kontakt: Kulturní dům Kopřivnice


Sólisté: Jarka Vondráčková - klavír a Petra Rybníkářová - zpěv.
Zazní mimo jiné klavírní Koncert A Dur J. S. Bacha Komorní orchestr Kopřivnice byl založen v roce 1995. Je složen z učitelů místní hudební školy, jejich stávajících i bývalých žáků, ale také dalších hudebních nadšenců z Kopřivnice a okolí, pravidelně zkouší a účinkuje přibližně dvacítka hráčů. Orchestr spolupracuje s českými i zahraničními sólisty.
Hraje skladby od baroka, přes klasicismus a romantismus po hudbu 20. století, skladby populárně laděné, má na programu slavné salónní skladby, či úpravy populárních písní, spolupracuje se sólisty a hráči na různé nástroje: např. sólo housle, klavír či harfa, violoncello nebo zpěv, pořádá koncerty s pěveckým sborem.
Orchestr pořádá každoročně koncerty v Kopřivnici, hraje v menších obcích v okolí domovského města, má svůj pravidelný program vystupování v piaristickém klášteře v Příboře, v Novém Jičíně, vystupoval např. v Klimkovicích, Studénce, Hukvaldech, dále u příležitostí Dnů kulturního dědictví v historických městech, podílel se na programu Jabúčko a Sakura japonských umělkyň Yukiko Sawa a Nao Higano, účinkuje na promenádních lázeňských koncertech např. v Luhačovicích, zúčastňuje se hudebních festivalů, jako je např. Setkání v Olomouci, festival komorních orchestrů na Kunětické hoře a Národního festivalu neprofesionálních komorních a symfonických těles (Bučovice, Příbor, a letos to bude Slavkov u Brna).
Uměleckým vedoucím je Mgr. Petr Lichnovský (*1983), absolvent brněnské JAMU.
Vstupné: 80 Kč. Prodej vstupenek na místě od 18.00 hod.


Kalendář akcí


FOTO z akcí