Kalendář akcí
Kalendář akcí

Mistrovství České republiky na ploché dráze Kopřivnice 2018

Typ akce: Sportovní akce
Datum: 13.05.2018, 14:30
Místo konání: Kopřivnice
GPS souřadnice: 49.58840208403472, 18.151811413063
Organizátor, kontakt: AK KOpřivnice pdkoprivnice@seznam.cz


Do Kopřivnice opět zavítá naše plochodrážní špička, aby zde v neděli 13. května bojovala o body do mistrovství republiky jednotlivců. Poprvé od loňské obnovené premiéry se představí i naše jednička Václav Milík. Loňský vítěz zlaté přilby, bronzový v ME, který už okusil i stupně vítězů v Grand prix, zatím na 480 metrů dlouhém a rychlém oválu nestartoval. Při jeho kvalitách, které prokazuje i v polské extralize v barvách Sparty Wroclaw, by to neměl být pro něj problém.

Cestu k titulu mu budou chtít ztížit i další. Především obhájce titulu zkušený Josef Franc, který je na severu Moravy jako doma, loni tu slavil i titul na dlouhé dráze. Že to „Pepemu“ jede, dokazuje i vítězství v prestižním Prague Open na úvod sezóny. Na svou šanci ale budou číhat i další. Mladý Eduard Krčmář se letos stal překvapivě lídrem polského Gniezna, s nímž postoupil z druhé do první ligy. Zdeněk Holub se pro změnu stal vítězem mezinárodního mistrovství Slovenska. Ale nezapomínejme ani na střední generaci. Hynek Štichauer byl v Prague Open druhý a s Francem se chystá na seriál GP na dlouhých a travnatých drahách, Matěj Kůs se zase úspěšně vrátil do britské ligy.

Hodně o ambicích jezdců napoví úvodní závod čtyřdílného cyklu na prvního máje na pražském stadiónu Markéta, ale už teď lze říct, že na jediném oválu na severu Moravy uvidíme mimořádný závod, který kvalitou předčí loňské podniky.

„Vašek Milík je dnes světová špička, to ukázal i ve třech loňských závodech GP, v nichž startoval. A taky na úžasné pardubické Zlaté přilbě. Pepe Franc zase umí dlouhé rychlé ovály. A jsou tu i další. Myslí, že se máme na co těšit,“ shrnuje ředitel závodu Richard Dufek z pořádajícího autoklubu.


Kalendář akcí


FOTO z akcí